Subsidies & Financieringen

Real1ze regelt de juiste subsidie of financiering voor jouw project.

Subsidies & Financieringen

Het maakt niet uit of je bezig bent met een prototype of al een product in de markt hebt gezet en daarmee een andere Europese markt wilt betreden. In welke fase je ook zit, we helpen je graag bij het vinden en aanvragen van passende subsidies en financieringen.

Wist je dat er tientallen nationale en Europese regelingen zijn waar je als technologiebedrijf voor in aanmerking kunt komen? Zeker als je bezig bent met innovaties die een grote impact kunnen hebben op de economie, het klimaat of de maatschappij. Denk aan innovaties die mensenlevens kunnen redden of banen genereren.

Nationale & Europese regelingen
In Nederland zijn het Innovatiekrediet, MIT en OpZuid (voor de regio Zuid-Nederland) bekende regelingen. In Europa vallen onder het parapluprogramma Horizon Europe (voorheen Horizon 2020) ook diverse interessante subsidies.

De twee bekendste voor het MKB zijn Eurostars en EIC Accelerator. Eurostars is in het leven geroepen voor innoverende bedrijven die intensief met bedrijven uit andere Europese landen samenwerken. EIC Accelerator is een financiering voor bedrijven die een bestaand product naar de Europese markt willen brengen. Wil je geen subsidie of financiering mislopen? Download onze Regelingen Agenda!

Heb je een innovatie voor ogen die écht impact kan maken op sociaal-economisch en technologisch vlak? Real1ze Projects helpt hightech start-ups en gevestigde technologiebedrijven met het aanvragen en opvolgen van (inter)nationale subsidies & fiscale regelingen.

Wat kunnen wij voor
je betekenen?

Welke financiering bij jouw innovatie past, hangt natuurlijk af van wat je precies ontwikkelt, in welke fase je zit en wat je wilt bereiken. Wij helpen je graag met het vinden van kansrijke regelingen en het complete proces van aanvragen & opvolgen. Hoe dat in zijn werk gaat? Ons volledige proces telt meer dan 20 stappen, dat zijn er te veel om op te noemen. Hieronder daarom een vijftal van de belangrijkste fases die we samen doorlopen:

Scopen

Wat ontwikkel je eigenlijk en wat is daarvan de impact? Wat wil je bereiken met deze innovatie, maar ook als organisatie? In een aantal intensieve sessies proberen we samen de scope van het project helder te krijgen. Tijdens dit proces wordt duidelijk waar je als organisatie naar toe gaat. Zodat ook het plan straks crystal clear wordt.

Kaderen

Vaak zit je zelf zó diep in het onderwerp, dat het moeilijk is om je idee terug te brengen naar de kern. Het helpt om daar hulp van buitenaf bij in te schakelen. Van mensen die de technologie begrijpen, maar er op een andere manier naar kijken. In deze fase vertalen we je plannen naar een heldere propositie.

Schrijven

Onze ervaren proposal writers vertalen de propositie naar een steengoede aanvraag. Ze schrijven een verhaal dat zo goed is, dat je er kippenvel van krijgt. Want dat is immers wat telt voor de beoordelingscommissie. Onze copywriters schrijven een foutloze, goed leesbare en uitnodigende tekst, die door native speaking reviewers wordt gecontroleerd en verfijnd voor de indiening.

Vormgeven

Ook de vormgeving speelt daarbij een belangrijke rol. Onze ervaren grafische vormgevers zetten de aanvraag om in een document dat de beoordelaar met veel plezier leest.

” Met enkel 64 toekenningen uit een totaal van 1644 indieningen, is het H2020 SME Instrument een erg competitief programma. De toekenning van 2,4 miljoen euro subsidie stelt ons in staat om de productontwikkeling af te ronden en sneller naar de bredere Europese markt te gaan. We zijn oprecht enthousiast over de ondersteuning die Real1ze Projects ons heeft geboden tijdens het aanvraagproces, de daarop volgende presentatie in Brussel en de administratieve inrichting.

– Fabio Bambang OetomoCEO, Bambi Medical B.V

Rapporteren & administratie

Is je subsidieaanvraag goedgekeurd? Gefeliciteerd! Je moet straks wel bewijzen dat je de kosten – waarvoor je een financiering hebt aangevraagd – daadwerkelijk hebt gemaakt. En bovendien: dat je gedaan hebt wat je van plan was. Daarvoor heb je financiële en inhoudelijke rapportages nodig. En natuurlijk moet er een administratief proces worden ingericht. Ook daar helpen we je graag bij.

© Copyright Real1ze 2022. All rights reserved.