WBSO

 

Wet Bevordering Speur & Ontwikkelingswerk (WBSO)

Met de WBSO-regeling stimuleert de overheid bedrijven in Nederland om te investeren in technisch risicovolle R&D-trajecten. Dat wil zeggen; je weet vooraf niet zeker of het product dat je gaat maken echt zal werken. Je zult met technisch onderzoek en innovatieve ontwikkeling moeten speuren naar een structurele oplossing. Daarom heet het ook de Wet ter Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk.

 

Waar kunnen wij je bij helpen?
De WBSO is een fiscale regeling waarmee je als bedrijf de R&D loonkosten kunt verlagen. Daardoor behoud je je (inter)nationale concurrentiekracht, zorg je voor kennisbehoud en kun je dus investeren in ontwikkeling.

Het aanvragen van de WBSO kun je natuurlijk zelf doen. Kom je er toch niet uit? Dan helpen wij je graag op weg, zodat je de aanvraag zelf kunt indienen. Geef je het proces liever uit handen? Dan verzorgen we het gehele traject voor je. Wij hechten hierin veel waarde aan onze relatie met de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland).

WBSO aanvragen: hoe ziet dat proces eruit?
Bij Real1ze kennen we de WBSO van haver tot gort. Ons team van ervaren, technisch onderlegde WBSO-experts interviewt jouw team van ontwikkelaars, maakt gedetailleerde omschrijvingen van de technische innovatie en belangrijkste knelpunten en dient de subsidieaanvraag voor je in. Vervolgens zal de RVO je aanvraag kritisch bekijken en beoordelen.

Eerste kennismaking

01

Afnemen
interviews

02

Schrijven
aanvraag

03

Indienen
aanvraag

04

Project- &
urenadministratie

05

Periodieke
evaluatie

06

Je aanvraag is goedgekeurd, wat nu?
Krijg je een go?  Ons werk houdt niet op bij het indienen van de aanvraag, we heten niet voor niets Real1ze. Kleine foutjes in de administratie kunnen soms grote financiële gevolgen hebben. We regelen het complete administratieve proces daarom voor je in en begeleiden je bij iedere stap. We helpen je kostbare missers voorkomen en deadlines halen. Plus, we dienen iedere nieuwe aanvraag voor je in. Zodat jij je kunt richten op wat er echt toe doet; ontwikkelen & innoveren.

No cure, no pay
Goed om te weten; we dienen je aanvraag alleen in als we ervan overtuigd zijn dat jouw project in aanmerking kan komen voor de WBSO. Blijkt dat achteraf niet het geval te zijn? Dan hoef je ons niets te betalen. We werken met een zuivere ‘no cure, no pay’ en zullen nooit een negatieve invloed hebben op je cashflow. Wat dat betekent? We hanteren geen opstartfee, rekenen af op daadwerkelijke realisatie en je krijgt alleen een factuur als je ook echt voordeel hebt behaald. Volledig transparant en geen verrassingen achteraf.

Sta je liever zelf aan het roer?

Wil je zelf aan de slag met het aanvragen van de WBSO, maar heb je nog niet alle kennis en kunde in huis? Dan is een op maat gemaakte WBSO-training door één van onze experts precies wat je zoekt. Na afloop heb je alle middelen in handen om het volledige WBSO-traject met succes zélf uit te voeren. Meer weten of direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact met ons op.

Contact informatie

Adres:            High Tech Campus 69,
                        5656 AG, Eindhoven
                   Parkeren: P6
Email:            info@real1ze.nl
Telefoon:      +31 (0)40 3041372
Web:              www.real1ze.nl

Volg ons

 

© Copyright Real1ze 2019. All rights reserved.
REAL1ZE-footer

Met enkel 64 toekenningen uit een totaal van 1644 indieningen, is het H2020 SME Instrument een erg competitief programma. De toekenning van 2,4 miljoen euro subsidie stelt ons in staat om de productontwikkeling af te ronden en sneller naar de bredere Europese markt te gaan. We zijn oprecht enthousiast over de ondersteuning die Real1ze Projects ons heeft geboden tijdens het aanvraagproces, de daarop volgende presentatie in Brussel en de administratieve inrichting.

Fabio Bambang Oetomo
CEO, Bambi Medical B.V.