WBSO

Wet Bevordering Speur & Ontwikkelingswerk (WBSO)

 

Met de WBSO-regeling stimuleert de overheid bedrijven in Nederland om te investeren in technisch risicovolle R&D-trajecten. Dat wil zeggen; je weet vooraf niet zeker of het product dat je gaat maken echt zal werken. Je zult met technisch onderzoek en innovatieve ontwikkeling moeten speuren naar een structurele oplossing.

 

Waar kunnen wij je bij helpen?
De WBSO is een fiscale regeling waarmee je als bedrijf de R&D loonkosten kunt verlagen. Daardoor behoud je je (inter)nationale concurrentiekracht, zorg je voor kennisbehoud en kun je dus investeren in ontwikkeling.

Het aanvragen van de WBSO kun je natuurlijk zelf doen. Kom je er toch niet uit? Dan helpen wij je graag op weg, zodat je de aanvraag zelf kunt indienen. Geef je het proces liever uit handen? Dan verzorgen we het gehele traject voor je. Wij hechten hierin veel waarde aan onze relatie met de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland).

 

Ben je starter?
Selecteer een optie
Maak je reeds gebruik van WBSO?
Selecteer een optie
Totaal aantal R&D uren
Dit veld is verplicht
Maak je ook R&D kosten?
Selecteer een optie

WBSO aanvragen: Hoe ziet dat er precies uit?

Bij Real1ze kennen we de WBSO van haver tot gort. Ons team van ervaren, technisch onderlegde WBSO-experts interviewt jouw team van ontwikkelaars, maakt gedetailleerde omschrijvingen van de technische innovatie en belangrijkste knelpunten en dient de subsidieaanvraag voor je in. Vervolgens zal de RVO je aanvraag kritisch bekijken en beoordelen.

Kennismaking & interview

Via diepgaande interviews met jullie experts zorgen wij ervoor dat alle technische informatie binnen het project bekend wordt.

Schrijven & indienen

Onze professionals nemen het werk bij jullie uit handen en verzorgen zowel het opstellen van de WBSO aanvraag als het indienen van de WBSO aanvraag.

Administratie & evaluatie

Wij stoppen niet na indiening! Samen verzorgen we een juiste administratie en voeren we periodieke WBSO controles uit voor een sluitend proces.

Waarom Real1ze?

Techneuten

De consultants binnen Real1ze bestaan uitsluitend uit personen met een technische achtergrond. Hierdoor worden wij enthousiast van jullie innovatie en begrijpen we de techniek vaak een tandje sneller.

No Cure, No Pay

De naam zegt het al: No Cure, No Pay! Wij gaan samen met jullie het traject aan, en alleen bij een succesvol project rekenen we af op het uiteindelijke voordeel wat jullie realiseren. Daarbij geen ongewenste opstartkosten of iets dergelijks, maar een zuivere samenwerking.

Realt1me

Maak gebruik van onze uren- en projectadministratie app! Hierdoor heb je eenvoudig een overzicht van de uren die worden gemaakt, en kunnen wij deze samen met jullie evalueren. Kijk gerust hieronder voor meer informatie.

WBSO cursus

Doe je toch liever zelf de WBSO aanvraag, maar heb je vragen of onzekerheden? Vraag het ons vooral! Met een interactieve cursus zorgen we ervoor dat jullie zelf de WBSO tot in de details kennen en het maximale voordeel kunnen claimen.

Excellentie leveren!

Ons streven is kwaliteit en excellentie leveren. Real1ze is ISO 9001 gecertificeerd. Dat betekent dat we al onze processen systematisch vastleggen, analyseren en de benodigde maatregelen nemen om ze continue te verbeteren. Daarnaast zijn we ISO 27001 gecertificeerd. Dat houdt in dat we onze databeveiliging uitstekend op orde hebben.

Jouw data is veilig bij ons, daar kun je op vertrouwen.

Realt1me, onze eenvoudige uren administratie app

Bij de WBSO hoort nou eenmaal een juiste uren- en projectadministratie. Om dit zo eenvoudig mogelijk te maken bieden wij klanten onze Realt1me app aan, een applicatie waarmee in je binnen een minuut je administratie op orde hebt. Klik hieronder voor meer informatie over Realt1me.

Meer informatie nodig over de WBSO?

Graag de mogelijkheden bespreken voor een eventueel WBSO traject? Of ontvang je graag een vrijblijvende second opinion op je huidige WBSO aanvraag? Neem contact op met onze specialist Johan!

Johan de Lepper

Specialist WBSO