“Een plek waar ik mijn passie voor techniek met mijn interesse in bedrijfskunde kan combineren”

Jan Hidde Lavell

Jan Hidde Lavell, een Innovation Consultant bij Real1ze op de levendige High Tech Campus in Eindhoven, is al van jongs af aan gefascineerd door techniek. “Ik wilde altijd weten hoe dingen werkten”, vertelt hij met een glimlach. Geboren en getogen in Groningen, maakte Jan Hidde de overstap naar Eindhoven voor zijn studie aan de Technische Universiteit. Hij koos voor de studie Technische Bedrijfskunde, met de master Innovation Management.

Na zijn afstuderen vond Jan Hidde zijn weg naar Real1ze, waar hij zich direct thuis voelde. “Ik zocht naar een plek waar ik mijn passie voor techniek met mijn interesse in bedrijfskunde kon combineren. Bij Real1ze vond ik precies dat”, aldus Jan Hidde. “Ik had nooit verwacht dat ik uiteindelijk bij een bureau zou werken dat zich bezighoudt met subsidies”, bekent hij. Toch bleek het een logische stap na zijn studie. “De master Innovation Management gaat ook over hoe je technische bedrijven kunt helpen om hun innovaties daadwerkelijk te laten slagen”, legt hij uit. “Een essentieel onderdeel daarvan is funding.”

Ik kom op plekken waar je normaal nooit komt

Als Innovation Consultant bij Real1ze is Jan Hidde continu bezig met de nieuwste technologische ontwikkelingen, waar hij subsidieaanvragen voor schrijft. Hoewel hij zelf geen technisch specialist is, geniet hij van de bijzondere innovaties waar hij dagelijks mee te maken heeft. “Bij de meeste klanten krijg ik een rondleiding en dus een kijkje in de keuken, ik kom op plekken waar je normaal gesproken nooit zou komen. Dat is wel heel gaaf. Een van de projecten waar ik aan heb gewerkt, was bijvoorbeeld een draagbaar nierdialyse-apparaat. Een medische innovatie die het leven van nierpatiënten flink kan verbeteren.”

Vanaf het moment dat Jan Hidde bij Real1ze binnenstapte, voelde hij zich onmiddellijk op zijn gemak. “Je wordt opgenomen in een heel warm en klein team”, vertelt hij. “Ik begon rustig aan, documenten inlezen en meekijken met collega’s. Maar voor je het weet word je betrokken bij klantprojecten en krijg je steeds meer verantwoordelijkheden.” Zijn leercurve was ontzettend steil in het begin. “Ik denk dat er weinig plekken zijn waarbij je zo snel zo veel verantwoordelijkheid krijgt, maar wel in een veilige omgeving. Er staat altijd iemand naast je waar je op terug kunt vallen”, benadrukt Jan Hidde.

Een geweldige plek om te werken

Na anderhalf jaar maakte Jan Hidde de stap naar de rol van medior consultant, waarbij hij meer klanten toegewezen kreeg en meer verantwoordelijkheid op zich nam. Bij Real1ze draait het niet alleen om technologie, maar ook om creativiteit en flexibiliteit. “Je moet nieuwsgierig zijn, stressbestendig en overzicht kunnen houden”, legt Jan Hidde uit. “Als consultant heb je te maken met deadlines en piekmomenten in het werk, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd met bijvoorbeeld onbeperkte vakantiedagen.” Daarnaast vereist de rol een combinatie van analytisch denken en creativiteit. “Je moet niet alleen de regels van de subsidie kennen, maar ze ook creatief kunnen toepassen voor een aanvraag”, aldus Jan Hidde.

In de afgelopen drie jaar heeft Jan Hidde zich bij Real1ze ontwikkeld op zowel professioneel als persoonlijk vlak. “Het is een geweldige plek om te werken als je van technologie houdt, graag uitdagingen aan gaat en snel wilt groeien in je carrière.” Ook aan de slag als Innovation Real1zer? Solliciteer vandaag nog!

Vorig bericht
MaGie Creations geeft restafval van bierproductie nieuwe bestemming