King Nonwovens: ‘Real1ze denkt mee in mogelijkheden’

‘Met behulp van Real1ze hebben we een aantal lopende projecten beter geformuleerd. Zo ook een WBSO-aanvraag voor de ontwikkeling van een product dat ideaal is als onderdeel voor groendaken. De nonwoven is bestand tegen onkruid, houdt wortels tegen, maar laat wel vocht door. Ook zijn we er door Real1ze achtergekomen, dat er meer kansen liggen binnen ons bedrijf.’

Bart van der Hart is mede-eigenaar van King Nonwovens. Het bedrijf is gespecialiseerd in nonwovens: een niet geweven textiel bestaande uit vezels die op een mechanische of chemische wijze met elkaar verbonden zijn. De toepassing van nonwoven textiel is uiteenlopend en divers. Zo gebruiken musea, doeken gemaakt van nonwoven textiel, om kunst te beschermen. Het materiaal is stofvrij en ademend. De eigenschappen van nonwoven textiel zijn bijzonder interessant voor eindproducten die over specificaties moeten beschikken.

Sparren voor een succesvolle WBSO-aanvraag

Bart: ’Subsidie voor Research & Development helpt om nieuwe producten te blijven ontwikkelen, we doen daarvoor vaker een beroep op de WBSO-regeling. Dit keer kwamen we voor advies over de aanpak in contact met Real1ze. Inmiddels is de WBSO-aanvraag voor de ontwikkeling van het textiel voor groendaken succesvol afgerond. Het gelijkwaardige sparren met Real1ze is echt van toegevoegde waarde geweest voor ons.

—————–‘Real1ze stimuleert het ondernemerschap’——————

Real1ze denkt met je mee en stimuleert het ondernemerschap. Ze inventariseren goed wat het bedrijf doet door vragen te stellen en ze weten wat er op de markt mogelijk is. Daardoor realiseerden we ons dat we eigenlijk veel meer aan ontwikkeling deden binnen ons bedrijf.

Ze kristalliseren kansen uit en beschrijven projecten indien nodig opnieuw. We kijken dus naast de WBSO-regeling, ook naar andere mogelijkheden voor subsidie.

Real1ze neemt echt werk uit handen. De kennis en expertise op het gebied van subsidies is in alles merkbaar. Ik heb het idee dat ik aan het juiste adres ben!

Volgend bericht
Healix: ‘We hebben samen veel voor elkaar gekregen’